badios downhill

Summer Snow Vasilitsa 5/6/2011

12:00:00 PMManic Side


Το είχα καιρό στα σχέδια μου να ανέβω σ‘ένα βουνό για snowboard το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι από όσους το συζήτησα μαζί γέλασαν νομίζοντας ότι τους κοροϊδεύω. Όσο τους άκουγα να λένε "τι έχει ακόμα χιόνια; είσαι σοβαρός…;" τόσο πιο πολύ ήθελα πάω. Έτσι λοιπόν ήταν στο δρόμο μου και βρέθηκα μόνος  στη Βασιλίτσα , χωρίς να απογοητεύομαι από κάποια απρόβλεπτα  όπως με το γεγονός οτι είχαν μπει ποντίκια στο τροχόσπιτο, δεν είχα υπνόσακο και έφαγα γερό κρύο τη νύχτα και ακόμα χειρότερα κάτι πολύ βασικό…  Το μοναδικό φτυάρι που ήταν διαθέσιμο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση... Ξεκίνησα την περιπέτεια μου το πρωί με ακόμα πιο καλό πλάνο από το αρχικό! Θα συνδύαζα snowboard και downhill ! Φορτώθηκα με όλα τα απαραίτητα και ξεκίνησα να ανηφορίζω σκέψη μόνο της εμπειρίας που θα αποκτούσα όταν τελείωνε η μέρα με έκανε να ανεβαίνω όλο και πιο γρήγορα.
Έχοντας συνηθίσει το βουνό χιονισμένο κάθε χειμώνα, έχανα το βλέμμα μου συλλέγοντας συνεχώς πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι, δέντρα, λούκια, λίμνες, βράχια…. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα όταν βρήκα ένα μεταλλικό φτυάρι του χιονοδρομικού και λύθηκε το πρόβλημα μου. Φτάνοντας στο τέρμα του διπλού βρήκα τα πρώτα χιόνια, χάζεψα λίγο και αποφάσισα για το μέρος που θα πάω.
Λίγα μέτρα κάτω από την κορυφή του βουνού το χιόνι ήταν σε άψογη κατάσταση και η ποσότητα παραπάνω από ότι φαινόταν από μακριά, γύρω στο μισό μέτρο και παγωμένο. Μετά από λίγο σκάψιμο μέσα στον ήλιο, ένα μικρό διάλειμμα και μερικά βήματα προς τα πάνω ήρθε η ώρα της απόλαυσης... Δεν λογάριαζα κούραση ή οτιδήποτε άλλο, απλά σκεφτόμουν πόσο ξεχωριστή μέρα ηταν και έκανα ασταμάτητα.
Δυστυχώς όλο αυτό, μια δεκαριά άλματα και  άλλες τόσες  γραμμές, δεν κράτησε πολύ… Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μου καθώς μια καταιγίδα περνούσε ξυστά από την άλλη πλευρά του βουνού. Όσο δυνάμωναν οι βροντές και τα πυκνά σύννεφα είπα θα κάνω ένα κόλπο ακόμα και μετά θα φύγω. Αμέσως μόλις το προσγείωσα μάζεψα τα πράγματα και τσούλησα στα χιόνια, όχι με το σανίδι αλλά με το ποδήλατο. Με περίμενε ένας μεγάλος κατήφορος αδρεναλίνης, κατέβηκα λίγα μέτρα στο χιόνι κοίταξα πίσω μια ακόμα φορά και συνέχισα.
Μετά από μια απερίγραπτη κατάβαση χαρακτηρισμένη από λάσπες, εξερεύνηση στη βροχή και ένα καλό κυνήγι από τσομπανόσκυλα  έφτασα στο αυτοκίνητο και κατάλαβα καλά καλά  τι είχα κάνει, ήταν σαν όνειρο… η καταιγίδα είχε πλέον περάσει και πείσμωσα τόσο πολύ που σκεφτόμουν να ανέβω αμέσως πάλι ή το επόμενο πρωί…. ένα σωρό διαφορετικά σενάρια αργότερα στο μυαλό μου κατέληξα για ένα ωραίο μπάνιο στη λίμνη.
Μπορεί να μην έκανα όσο snowboard υπολόγιζα, (που υπολόγιζα πάρα πολύ, μέχρι αηδίας, να μην είχα δύναμη να κατέβω…) αλλά οι σκέψεις μου το βράδυ δίπλα στη φωτιά για το πως πέρασα και τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες φορές με έκαναν να νιώθω απίστευτα ελεύθερος.

Σπύρος Μπάντιος
Manic Side

Summer lines in Vasilitsa from Manic Side on Vimeo.
Summer snowboarding with Spiros Badios in Vasilitsa fully equiped to spend his day having fun riding and exploring while he keeps the adrenaline high...

Vasilitsa 5/6/2011

filming/editing:Spiros Badios

www.manicside.com
www.manicside.blogspot.comκαι έχει ΑΚΟΜΑ χιόνι....

You Might Also Like

0 σχόλια

Instagram

Facebook

Contact Form